Начало Форуми Дискусионен панел Възможно ли е да водим битки заедно? – Модул 1, Секция 4, Задача 4

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #639
  User AvatarSilvina Furnadzhieva
  Отговорник

  тест

  #2455
  User Avatarflora
  Участник

  Общото между трите казуса и тите различни маргинализирани общности в Бълхария е , че имат сходни, интерсекционни нужди. Достъпа до работа и образованив в достъпна среда, лишена от омраза, заплахите и езикът на образата, обвързан силно с институционално нехайство и полицейска бруталност са общи фактори и за ромската общност и за ЛГБТИ хората. Закнодателните мерки и тяхното изготвяне по начин по който да не оставя хора и общностии “невидими” също е важно.

  #2618

  Глухата общност в България, ромите и ЛГБТИ+ хората в България – на пръв поглед доста различни хора с различни проблеми. Общото на първо място е тази тяхна “невидимост” и апатията относно проблемите им от страна на голяма част от българите и най-вече на властимащите. Тоест, ако не си глухоням, ако не си ром, ако не си гей/транс човек и т.н. ти рядко ще имаш възможност да разбереш от достоверен източник (като презентацията на Огнян) какво е да живееш с тези свои характеристики. Омразата, предразсъдъците и дискриминацията са насочени най-вече към ромите и лгбти+ хората, докато достъпността на средата е по-голям проблем при глухите хора в България. Аз вярвам, че трябва да се обединяваме независимо по какъв признак – колкото повече общи неща намираме помежду си, толкова повече на брой ще бъдем и по-силни ще са гласовете ни. Мисля, че основният проблем, по който на първо място трябва да се работи е ДОСТЪП ДО ВЯРНА И АДЕКВАТНА ИНФОРМАЦИЯ за проблемите и предизвикателствата, които срещат различните хора в България. Това означава стратегии и планове на държавно ниво, но преди това – СЪЗДАВАНЕ НА СИЛНИ ОБЩНОСТИ, които да лобират за правата си.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.
сландия, Лихтенщайн и Норвегия - Финансовия механизъм на ЕИП лого
Проектът „Платформа за активни граждани "ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.
www.activecitizensfund.bg