Начало Форуми Дискусионен панел Вашата история – Модул 1, Секция 3, Задача 3

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
 • Автор
  Публикации
 • #1279
  User Avatarkristian
  Отговорник

  Досега имали ли сте проблеми, свързани с вашите трудови права. Разкажете ни вашата история.

  • Темата беше редактирана на преди 1 year, 4 months от User Avatarkristian.
  • Темата беше редактирана на преди 1 year, 2 months от User Avatarstoyan.
  • Темата беше редактирана на преди 1 year, 2 months от User Avatarstoyan.
  #2615

  Относно трудовите ми права: Досега (16 г работа на различни места и договори) не съм имала фрапантни случаи на нарушаване на трудови права. По-скоро не са ме информирали адекватно за условията на работа преди или по време на встъпване в някаква длъжност, например по въпроса какво трябва да си плащам аз лично, когато съм на граждански договор. Имало е ниско заплащане за повече от 8 часа труд на ден, но това е по-скоро несправедливост, свързана с конкретния отрасъл и тези фирми.

  #2616

  Трудовият ми опит досега не е изключително богат – 2 години и половина постоянна работа в чуждестранна компания и няма година свободна практика. Повече нередности съм срещал, що се отнася до гражданските договори. Често те се сключват постфактум на започнатата или направо извършената работа, т.е. аз съм бил в неведение за част от условията на труда или механизмите на изплащане на хонорарите. Срещат се и забавяния при изплащанията, от които страдам и в момента. По време на постоянната ми позиция пък ме натоварваха с работа, неотговаряща на езиците, с които ме бяха наели да работя.

  #2617

  Пример с майка ми и нейната работа. Тя е на 56 години и е продавачка в хранителен магазин в Пловдив. От много години работи там. НЕ ИЗЛИЗА В ПЛАТЕН ОТПУСК, защото, по нейни думи, нямало кой да я замести. Работи по 13 ЧАСА НА ДЕН с някои изключения (дали има други служители наети и смените им). СТОИ НА СТУДЕНО ПРЕЗ ЗИМАТА, защото шефът им забранявал да пускат климатика – скъп бил токът! Не знам какво повече да коментирам, 2023година….

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.
сландия, Лихтенщайн и Норвегия - Финансовия механизъм на ЕИП лого
Проектът „Платформа за активни граждани "ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.
www.activecitizensfund.bg