Начало Форуми Дискусионен панел Практическо упражнение – Модул 4, Секция 1, Задача 7 Отговори на: Практическо упражнение – Модул 4, Секция 1, Задача 7

От миналата година (2023) си мисля и мечтая за общностен център за феминисти и ЛГБТИ+ хора в гр. Пловдив. Идеята ми е да няма ограничения за възрастта на хората, които посещават мястото, нито да ги спират други причини – например че са от малцинствен етнос или с някакво увреждане. По подобие на “Солидария” в гр. Велико Търново.
1. Има конкретно разрешение – място, което да приюти и сплотява различни хора, обединени от каузи и идеи, свързани с феминизма и правата на ЛГБТИ+ хората.
2. Разрешим е в обозримо бъдеще.
3. По думи на мои клиенти и познати, феминистите, активистите за правата на човека и ЛГБТИ хората от гр. Пловдив и областта имат нужда от място, на което могат да получават безплатно информация по вълнуващите ги теми и най-вече – място, където да общуват със съмишленици.
4. Смятам, че ползата да се срещаме на живо и да обменяме опит и идеи ще е голяма, дори само за психичното здраве на участниците 🙂
5. Съмнява ме, че Община Пловдив би предоставила безвъзмездно място, но и нямам доказателства за това… Доколкото знам, конкретни хора могат да кандидатстват по европейски проект или друг бг проект и да спечелят пари, за да наемат място и да заплащат консумативи.

сландия, Лихтенщайн и Норвегия - Финансовия механизъм на ЕИП лого
Проектът „Платформа за активни граждани "ЛидерЛандия"“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 62 200 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.
www.activecitizensfund.bg